Konstlinjen Måleri & Keramik

Konstlinjen Måleri & keramik är en konstutbildning i södra Stockholm för dig som söker en konstskola som kan ge en unik möjlighet till eget skapande inom måleri, teckning och keramik. Nå nya insikter om dig själv och utveckla dina förmågor med den kreativa processen i fokus. Utbildningen erbjuder baskunskaper för fortsatta studier inom konst. Konstlinjen Ågesta folkhögskola finns i naturskön och kreativ miljö på Ågestagården utanför Farsta, vid Magelungens strand.


Kursinnehåll

Du får grundläggande kunskaper inom måleri, teckning och keramik. I kursen ingår även kroki, rakubränning, studiebesök samt orientering i konsthistoria och samtidskonst. Ämnena studeras i block och innefattar 60% måleri/teckning och 40% keramik/form. Närheten till Stockholms kulturutbud, som gallerier och museér, utnyttjas flitigt. Vi lägger stor vikt vid din individuella utveckling inom konst och hantverk men värnar också om gruppens förmåga att stärka skapandeprocessen.


Måleri och Teckning

Vi går igenom grunderna för måleri och teckning med seendet och den kreativa processen i fokus. Teckning med blyerts och kol lägger grunden och blir ett redskap för fortsatt skapande. Studier i måleri med tekniker som akryl och olja övar upp känsla för färg och komposition och ger inspiration till eget konstnärligt uttryck och arbete. I studierna ingår också kroki, orientering i konsthistoria och samtidskonst med besök i konstnärsateljéer, på gallerier och museer.
Lärare: Helena Widén, konstnär. www.helenawiden.com


Keramik

Vi arbetar med keramikens grundläggande kunskaper och går igenom olika tekniker som handformning, dekorering, glasering och bränning. I kursen ingår att prova raku-teknik, skulptur samt drejning. Lärare: Nina Pärnerteg, keramiker. http://kaolin.se/nina-parnerteg/


Gästlärare

Två veckor Akvarell.
Två veckor Formlabb.VAD KAN JAG EFTER GENOMGÅNGEN KURS?


Du har fått:
Baskunskaper inom måleri, teckning och keramik för fortsatta högre studier eller egen konstnärlig verksamhet.
Möjligheter att utveckla din kreativa förmåga och utforska din konstnärliga process.
Möta och inspireras av olika konstnärskap.
Dela kunskap, erfarenheter och insikter med andra och kanske har du även fått vänner för livet.