Tag chansen att fördjupa dig i dina studier och slipp tidskrävande resor. Få möjlighet att umgås med andra studerande med likartade intressen.


VAD INGÅR?

För internatboende ingår eget rum eller rum i delad dublett med toalett och dusch, tillgång till gemensamt kök, lunch måndag till fredag samt middag måndag till torsdag. (Gäller ej under lovveckor och kursuppehåll). Avdrag för lovdagar och studiedagar är inräknat i månadskostnaden för kost och logi. Avgiften för kost och logi i enkelrum är 5100 kr per månad. Avgiften betalas i förskott vid nio tillfällen under läsåret.

 • Måltider måndag till fredag
 • Vegetariskt alternativ till lunch och middag, dock ej vegan
 • Tillgång till övningsrum på kvällar och helger
 • Tillgång till gym, fotbolls- och beachvolley bollplan
 • Tillgång till 9-håls frisbeegolfbana
 • Tillgång till datorer och bibliotek
 • Tillgång till kanoter, skidor och långfärdsskridskor
 • Möjlighet att utnyttja omgivningens bad, natur, motionsspår och utegym


 • Riktlinjer för urval internatboende Ågesta folkhögskola
  Ågesta folkhögskolas internat är till för studerande på Ågesta folkhögskola och vi strävar efter en rättvis fördelning och där vi tar hänsyn till linjernas andel. I urvalet görs utifrån lämplighet, behov och fördelning mellan linjerna och kötid. Tilldelning av internatrum inför ett nytt läsår sker efter att antagningen är klar.

  Lämplighet
  Lämplighet är en grundförutsättning för att få plats på internatboendet. Med lämplighet menas ekonomisk förmåga, förmåga att klara av ett självständigt boende, social förmåga, förmåga att respektera skolans alkohol- och drogfrihetspolicy samt ett respektfullt och tryggt bemötande av medboende. Om deltagaren är lämplig fördelas platserna enligt nedan.

  Behov
  Om deltagaren är beroende av internatboende för att kunna gå utbildningen, så prioriteras detta jämfört med de som har möjlighet till annat boende.

  Fördelning mellan linjerna
  Skall man fördela boendet mellan deltagare som är beroende av internatboende så tar man hänsyn till söktryck på linjen eller andra faktorer som till exempel instrument som behövs i en ensemble där det finns få kandidater. Vi strävar även efter en rättvis fördelning mellan linjerna.

  Kötid
  Allt annat lika så används kötid för att välja vilka som får bo på internatet. Vid terminsstart görs en ny bedömning inför fördelning av internatrum.