KURSFÖRESTÅNDARE | ROLAND FORSMAN

Jag är sedan starten 2018 kursföreståndare för Digital Musikproduktion. Jag har även arbetat som gitarr-/ ensemblelärare på Ågesta sedan musiklinjens Afrogren startades. Vid sidan av undervisningen är han verksam som frilansande gitarrist. Handplockades av Brian May till Queenmusikalen "We Will Rock You" och spelar just nu musikalen ”Så som i himmelen” som går på Oscarsteatern. I övrigt turnerar jag regelbundet med Sveriges pop-elit, Måns Zelmerlöw, Chris Kläfford, Darin och Petra Marklund för att nämna några. Har musikerexamen från SYI i Jakobstad.
Kontakt: roland.forsman@agesta.nu


PIANO | FILIP EKESTUBBE

Filip Ekestubbe är en mycket flitigt anlitad pianist, kompositör och arrangör inom jazz- och popgenren och har utöver framträdanden i Sverige turnerat i länder som Sydafrika, Holland och Tyskland. År 2007 blev han den första Charlie Norman- stipendiaten och 2008 vann han både pris för Bästa komposition samt i kategorin Bästa Grupp i musiktävlingen Youth Jazz Comets.
Filip har en konstnärlig examen från Kungl. Musikhögskolan i Stockholm.


BAS | TOM BEIMEL

Tom är en väldigt rutinerad och eftertraktad professionell basist med lång erfarenhet av musikbranchen och scenlivet. Han turnerar världen över sedan många år och har haft flera uppskattade och återkommande samarbeten bla med folkkära artister som Carola, Sanna Nielsen, Petra Marklund, Jojje Wadenius, Anders Widmark, Måns Zelmerlöv, Sharon Dyall, Gladys Del Pilar, Alcazar, Jill Johnson, Roger Pontare, Janne Schaffer, Titiyo mfl.

Hans breda stilkänsla och repertoarkännedom har lett honom till jobb i en massa olika sammanhang och genrer. Det kan röra sig om allt från TV, teater, musikaler, festivaler till att vara kapellmästare för diverse olika projekt, företagsevenemang eller egna produktioner som tex de uppskattade "Roots Of Funk" konsertserierna på jazzklubb Fasching i Stockholm.

Vid sidan av sin musikerkarriär är Tom också verksam som filmkompositör samt en uppskattad och omtyckt pedagog framförallt i elbasundervisning och i ensemblespel.
Han var initiativtagare till att starta upp kurserna i elbas (senare musikerlinjen) på Folkuniversitetet 1998. Han har sedan början av 2000 talet varit timlärare i funkensemble på Kungliga Musikhögskolan. Sedan höstterminen 2015 jobbar han som ensemble/baslärare för musikerlinjens bandprojekt på RML, vid fryshuset i Stockholm.

Med en gedigen musiker/pedagogutbildning från Kungliga Musikhögskolan bakom sig så har han, i kombination med lång och bred erfarenhet av musikerlivets mångfald en god och fördelaktig förmåga att ge eleverna en kreativ undervisning som inspirerar och är helt "up to date". En skräddarsydd personlig undervisning som efter ett inledande samtal sedan helt anpassas efter elevens behov och mål.