Kursföreståndare, piano & teori | Alexander Baginski Ekroth

Jag arbetar som lärare i piano, i teori och gehör samt som ensemblelärare. Jag är även mentor och tillsammans Mimmi Forsberg så är jag kursföreståndare för ensemblemusikerutbildningen med ansvar för antagning, den pedagogiska utvecklingen av utbildningen och kontakten med deltagarna.

2002 tog jag examen på Kungliga musikhögskolan i Stockholm med pedagogisk inriktning mot piano. Jag har sedan dess arbetat med olika åldrar i Kulturskolan i Stockholm och på Rytmus och Kulturamas musikgymnasier samt på Skeppsholmens folkhögskola. Jag är också frilansande musiker och arbetar inom många olika genrer både solo, i mindre ensemble och med körer och storband samt teater.

Jag tycker folkhögskolan skapar bästa möjliga förutsättningar för deltagare att utvecklas och växa fritt och trivs själv i den miljö där jag kan se och stötta varje elevs potential och lust att lära sig. Kontakt: alexander.baginski@agesta.nu


SÅNGPEDAGOG & KÖRLEDARE | MIMMI FORSBERG

Jag undervisar i sång, sångensemble och kör och är tillsammans med Alexander Baginski Ekroth kursföreståndare för ensemblemusikerlinjen. Jag är utbildad sångpedagog vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm och har tidigare arbetat på skolor som Kulturama och Viktor Rydberg. Vid sidan av undervisningen arbetar jag som frilansande sångerska, medverkar i scenproduktioner och körar bakom både svenska samt internationella artister. Tillsammans med eleverna på Ågesta vill jag skapa en inspirerande plats för utveckling och hjälpa eleverna att komma framåt i deras eget musicerande. Kontakt: mimmi.forsberg@agesta.nu


SÅNGPEDAGOG & KÖRLEDARE | JASMIN ÖSTLUND

Jag vikarierar för Mimmi Forsberg på sång. Jag är utbildad på Stockholms Musikpedagogiska Institut, Kungliga Musikhögskolan och har fördjupat mig inom Estill Voice Training. Jag har erfarenhet av att jobba med både barn, ungdomar och vuxna i olika sammanhang och just nu arbetar jag på Kulturama Gymnasium och leder körer på Vocal House. Min dansbakgrund färgar och inspirerar min sångundervisning och jag intresserar mig för hur rösten hänger ihop med hela människan. Kontakt: jasmin.ostlund@agesta.nu


Träffa våra lärare - Musiklinjen

GITARR | ROLAND FORSMAN

Roland är sedan starten 2018 kursföreståndare för Digital Musikproduktion. Han har även arbetat som gitarr-/ ensemblelärare på Ågesta sedan musiklinjens Afroamerikanska gren startades. Vid sidan av undervisningen är han verksam som frilansande gitarrist. Handplockades av Brian May till Queenmusikalen "We Will Rock You" och spelar just nu musikalen ”Så som i himmelen” som går på Oscarsteatern. I övrigt turnerar han regelbundet med Sveriges pop-elit, Måns Zelmerlöw, Chris Kläfford, Darin och Petra Marklund för att nämna några. Har musikerexamen från SYI i Jakobstad. Kontakt: roland.forsman@agesta.nu


Träffa våra lärare - Musiklinjen

TRUMMOR | MAGNUS ANDERFJÄRD

Magnus Anderfjärd har studerat på Södra Latins musikgymnasium, Birkagårdens folkhögskola samt Kungliga musikhögskolan i Stockholm. Han jobbar som frilansande trummis i pop,rock,soul- och jazzgenren och har spelat på musikaler som "Grease", "Dirty Dancing", "Hair", "La Cage aux Folles", "From Sammy with Love" och "I hetaste laget" för att nämna några.
Han har också turnerat i Sverige samt övriga världen med artister som Ole Börud, Uno Svenningsson, Patrik Isaksson, Samuel Ljungbladh, Markoolio, Abba the Show, Kalle Moreus, Andreas Weise, Andreas Johnson, Charlotte Perelli, Jessica Andersson, Mats Ronander och många, många fler.
Han har spelat i diverse olika tv-program som Idol, Let´s dance, Det kommer mera, Söndagsöppet.
Som lärare har han undervisat på Betelseminariets folkhögskola, Kaggeholms folkhögskola samt Stockholms estetiska gymnasium.


Träffa våra lärare - Musiklinjen

BAS | TOM BEIMEL

Tom är en väldigt rutinerad och eftertraktad professionell basist med lång erfarenhet av musikbranchen och scenlivet. Han turnerar världen över sedan många år och har haft flera uppskattade och återkommande samarbeten bla med folkkära artister som Carola, Sanna Nielsen, Petra Marklund, Jojje Wadenius, Anders Widmark, Måns Zelmerlöv, Sharon Dyall, Gladys Del Pilar, Alcazar, Jill Johnson, Roger Pontare, Janne Schaffer, Titiyo mfl.

Hans breda stilkänsla och repertoarkännedom har lett honom till jobb i en massa olika sammanhang och genrer. Det kan röra sig om allt från TV, teater, musikaler, festivaler till att vara kapellmästare för diverse olika projekt, företagsevenemang eller egna produktioner som tex de uppskattade "Roots Of Funk" konsertserierna på jazzklubb Fasching i Stockholm.

Vid sidan av sin musikerkarriär är Tom också verksam som filmkompositör samt en uppskattad och omtyckt pedagog framförallt i elbasundervisning och i ensemblespel.
Han var initiativtagare till att starta upp kurserna i elbas (senare musikerlinjen) på Folkuniversitetet 1998. Han har sedan början av 2000 talet varit timlärare i funkensemble på Kungliga Musikhögskolan. Sedan höstterminen 2015 jobbar han som ensemble/baslärare för musikerlinjens bandprojekt på RML, vid fryshuset i Stockholm.

Med en gedigen musiker/pedagogutbildning från Kungliga Musikhögskolan bakom sig så har han, i kombination med lång och bred erfarenhet av musikerlivets mångfald en god och fördelaktig förmåga att ge eleverna en kreativ undervisning som inspirerar och är helt "up to date". En skräddarsydd personlig undervisning som efter ett inledande samtal sedan helt anpassas efter elevens behov och mål.