Kursföreståndare | svenska | Marija Rakickaja

Jag är lärare i svenska som andraspråk och kursföreståndare inom projektet Svenska för ukrainare. På mina lektioner fokuserar vi på yrkessvenska och kommunikation. Innan Ågesta folkhögskola undervisade jag på intensivkurser i svenska för ett företag baserat i Vilnius.

Jag brinner för språkundervisning och tycker att möjligheten att arbeta på folkhögskolan är både inspirerande och meningsfull.

Kontakt: marija.rakickaja@agesta.nu


Träffa våra lärare - Allmän kurs

LÄRARE I ENGELSKA | GUNILLA BÄCKS

Jag blev färdig gymnasielärare i engelska/religion 2005, och efter det har jag även tagit en teologie kandidatexamen. På Allmän linje undervisar jag engelska och vill stötta deltagare i att kommunicera bättre och blir säkrare på att använda språket i kommande studier, arbetsliv och i mötet med människor.

Önskan att få undervisa, uppmuntra och utmana har bla lett mig till att arbeta på studievägledare på en högskola, vara ansvarig för en skol- och studentorganisation och undervisa på högstadium och gymnasium. Efter gymnasiet bodde jag utomlands under flera år (i HongKong, USA, ett fartyg utanför Afrikas västkust etc), för att studera och volontärarbeta och jag trivs i internationella miljöer. Försöker även utmana mig själv att lära nya språk nu och då. Folkhögskolan är en fantastisk utbildningsform och Ågesta ligger verkligen vackert till, så alla som får studera och arbeta här är att gratulera!
Kontakt: gunilla.backs@agesta.nu


Träffa våra lärare - Allmän kurs

Lärare i Historia, Samhällskunskap och IT | Alexander Amnéus

Jag arbetar på Allmän kurs som lärare i ämnena Historia och Digitalt Medborgarskap, samt Samhällskunskap på kursen; En väg till arbete - svenska för ukrainare. Jag är samhällsengagerad och brinner för lärande och utveckling. Min bakgrund från näringslivet och myndighetsvärlden, där jag arbetat med bland annat omvärldsbevakning, medie- och informationskunnighet, projektledning och vuxenutbildning, är nyttiga erfarenheter i undervisningen och ger utblick mot vår föränderliga omvärld. Ågesta folkhögskola är en av de bästa arbetsplatserna jag varit på, med engagerade och kunniga lärarkollegor, en visionär och erfaren ledning, samt fantastiska deltagare vars varierande bakgrund och dagliga lärande är inspirerande och motiverande

Kontakt: alex.amneus@agesta.nu