KURSFÖRESTÅNDARE | PERNILLA SPRINGFELDT

Jag arbetar som kursföreståndare och lärare i svenska och samhällskunskap på Allmän kurs. I botten är jag journalist och har under många år arbetat som skribent och informatör för olika ideella organisationer. Med människor och olika länder och kulturer som ett av mina stora intressen har jag framför allt arbetat med frågor som rör global utveckling, fattigdomsbekämpning, fred och försoning. För några år sedan bestämde jag mig för att vidareutbilda mig till folkhögskollärare och arbetar sedan höstterminen 2015 på Ågesta folkhögskola.
Kontakt: pernilla.springfeldt@agesta.nu


KREAtivt skapande | NINA PÄRNERTEG

Utbildad på Capellagården, Öland
Konstvetenskap o Dynamisk pedagogik på Stockholms Universitet
Folkhögskolans idé o pedagogik, Linköpings universitet
Ateljé i Gustavsbergs Gamla Porslinsfabrik
Medlem i keramikgruppen Kaolin, Hornsgatan 50
Har tidigare jobbat på Hagabergs Folkhögskola
Arbetat på Konst o Hantverk sedan år 2013
Hemsida
Kontakt: nina.parnerteg@agesta.nu


HISTORIA, NATURKUNSKAP, DATA | TIBOR HAJNAL

Undervisar I Historia, Naturkunskap och Digitalt Medborgarskap. Ibland även Matematik. Intresserad av samhällsfrågor och naturvetenskap. Gillar att experimentera!
Kontakt: tibor.hajnal@agesta.nu


ENGELSKA, MATTE | ELLINOR Eurenius

Jag heter Ellinor och är vikarierande lärare i engelska och matte på grundläggande nivå. På Stockholms universitet har jag studerat engelska, litteratur och nordiska språk och sedan utbildat mig till folkhögskollärare i Linköping. Jag har arbetat på Ågesta sedan 2018.
Kontakt: ellinor.eurenius@agesta.nu


RELIGIONSKUNSKAP | rasmus ljungberg

Jag heter Rasmus Ljungberg och undervisar i religionskunskap på allmän linje. Jag är kursföreståndare för Bibelskola på distans och skolkaplan (skolpastor). Jag har studerat teologi på Göteborgs universitet och är sedan många år verksam inom Frälsningsarmén.
Kontakt: rasmus.ljungberg@agesta.nu


SPECIALPEDAGOG | SARA OTTERDAHL

Jag arbetar som lärare, specialpedagog och kursföreståndare. Jag undervisar inom ämnesområdena samhällskunskap, arbetsliv, personlig utveckling och specialpedagogik. Det är en förmån att på nära håll få följa processen där våra deltagare får växa. Som pedagog vill jag bidra med tydlighet, struktur, individanpassning och ett genuint intresse för våra deltagare. Dessa faktorer ser jag som viktiga för att skapa en trygghet som ger deltagare möjlighet till att ta in nya kunskaper och utvecklas. Utöver arbetet som kursföreståndare och lärare på Asperger Arbetsliv arbetar jag även med andra specialpedagogiska uppdrag på skolan. Jag har tidigare arbetet som gymnasielärare där samhällskunskap och geografi är mina huvudämnen.
Kontakt: sara.otterdahl@agesta.nu


SOCIALPEDAGOG | ELISE RYTTARE

Jag arbetar som assistent på skolans kurs “Arbetsliv med Autismspektrum inriktning” och “Allmän linje”. I mina arbetsuppgifter ingår bland annat att stötta deltagarna både individuellt och som grupp med att hitta motivation till studier och få ökad förståelse för sitt sätt att fungera. Saker som högläsning, samtal/diskussioner i mindre grupper och anteckningsstöd ingår i mitt dagliga arbete. Ett stort fokus ligger även på att tillsammans med deltagarna lyfta de styrkor och tillgångar de besitter och att använda dessa i sina studier. Tillsammans hittar vi områden där olika förmågor kan komma till nytta.
Under 2018-2020 utbildar jag mig, på distans, till Socialpedagog. Vilket innebär ett ökat fokus på deltagarnas sociala tillvaro på skolan. Alla ska känna sig trygga, välkomna och accepterade här!
Kontakt: elise.ryttare@agesta.nu


RESURSPEDAGOG | MARIA OLSSON

Jag heter Mia och är assistent och lärare på allmän linje. Jag håller i hälsolektionerna som är obligatoriska för alla som går allmän linje. Som assistent ger jag stöd innan och under lektionerna men arbetar även på internatet en kväll i veckan. Då får alla vara med och bestämma vad vi ska göra: Vi handlar, åker till IKEA, bowlar, kör lazerdome osv. Ibland arbetar jag även i köket. På min fritid tycker jag om att träna, umgås med familjen och resa. Kontakt: maria.olsson@agesta.nu