För dig som vill få en unik möjlighet till eget skapande inom måleri, teckning och keramik. Nå nya insikter om dig själv och utveckla dina förmågor med den kreativa processen i fokus. Utbildningen erbjuder baskunskaper för fortsatta studier inom konst. Vi finns i nya lokaler i naturskön och kreativ miljö på Ågestagården utanför Farsta, vid Magelungens strand.


Kursinnehåll

Du får grundläggande kunskaper inom måleri, teckning och keramik. Under temaveckor får du också möjlighet att prova andra konsthantverk. I kursen ingår även kroki, rakubränning, studiebesök samt orientering i konsthistoria och samtidskonst.
Ämnena läses i block. Närheten till Stockholms kulturutbud, som gallerier och museér, utnyttjas flitigt. Vi lägger stor vikt vid din individuella utveckling inom konst och hantverk men värnar också om gruppens förmåga att stärka skapandeprocessen.


Måleri och Teckning

Vi går igenom grunderna för måleri och teckning med seendet och den kreativa processen i fokus. Teckning med blyerts och kol lägger grunden och blir ett redskap för fortsatt skapande. Studier i måleri med tekniker som akryl och olja övar upp känsla för färg och komposition och ger inspiration till eget konstnärligt uttryck och arbete. I studierna ingår också kroki, orientering i konsthistoria och samtidskonst med besök i konstnärsateljéer, på gallerier och museer.
Lärare: Helena Widén, konstnär. www.helenawiden.com


Keramik

Vi arbetar med keramikens grundläggande kunskaper och vi går igenom olika tekniker som handformning, dekorering, glasering och bränning. I kursen ingår att prova raku-teknik, skulptur samt drejning.
Lärare: Nina Pärnerteg, keramiker. http://kaolin.se/nina-parnerteg/TRÄFFA VÅRA LÄRARE

Våra lärare och pedagoger har gedigen utbildning och erfarenhet inom sitt område. Här kan du bekanta dig med några av dem.
→ läs mer