Kursen vänder sig till dig som har Aspergers syndrom/ASD, helst är klar med gymnasiet och antingen vill lära dig mer om arbetslivet eller vill lära dig informera om Aspergers syndrom/ASD. Kursen kan ge dig ökad kunskap om Aspergersyndrom/ASD och verktyg för ett självständigt liv.


Målsättning

 • Öka deltagarnas självkännedom
 • Förbättra deltagarnas kommunikativa förmåga
 • Ge strategier för att leva med Aspergers syndrom/ASD
 • Arbetslivsinriktningen har som målsättning att deltagarna lär sig mer om arbetslivet och får vara ute på en fem-veckors praktikperiod under våren.
 • Informationsinriktningen har även som målsättning att utifrån egna erfarenheter lära sig mer om Aspergers syndrom för att kunna informera.


 • Kursens innehåll och upplägg

  Vissa ämnen som kommunikation, stresshantering, kunskap om Aspergers syndrom/ASD, hälsa/friskvård, temastudier, mediaskapande, aktuell samhällsorientering och motion läses i båda inriktningarna. Studierna bedrivs i lugn miljö med 12 deltagare i gruppen.


  I arbetslivsinriktningen ingår arbetslivskunskap, arbetsplatsbesök och praktik.


  Informationsinriktningen innebär att du fördjupar dina kunskaper och strategier om Aspergers syndrom samt får öva på att informera om Asperger/ASD.

  TRÄFFA VÅRA INFORMATÖRER

  Visste du att du kan boka en kostnadsfri föreläsning med våra Informatörer? Vi är fyra elever som går Ågesta folkhögskolas Aspergerutbildning med inriktning Information. Under våren kommer vi gärna ut och föreläser.
  → läs mer