ENGELSKA | ROSMARIE JAGERHOLM

Jag heter Rosmarie Jägerholm och undervisar på Allmän linje, Svenska som andraspråk. Mina ämnen på linjen är för närvarande litteratur, grammatik och engelska på grundläggande nivå. Innan jag blev lärare på folkhögskola arbetade jag som fritidspedagog inom olika verksamheter. Jag har också undervisat en del inom olika studiecirklar. När jag bestämde mig för att bli lärare föll valet på folkhögskolan, så jag har därför läst Folkhögskollärarlinjen på universitetet i Linköping. Utöver det så har jag läst engelska, svenska samt svenska som andraspråk på högskolan. Jag har själv gått ett år på folkhögskola; Vägledarutbildning i naturligt friluftsliv på Sjöviks Folkhögskola. Jag tycker att folkhögskolan är en unik skolform där du som deltagare får möjlighet att utveckla dina kunskaper i det svenska språket i en trivsam miljö.
Kontakt: rosemarie.jagerholm@agesta.nu


SVENSKA | VIKTORIA UNNERUD WALLHAGEN

Jag är behörig lärare med lärarlegitimation i ämnena Svenska som andraspråk, historia, samt religionslärare för barn/ungdomar och vuxna. Innan jag började arbeta på Ågesta folkhögskola undervisade jag bland annat på högstadiet samt SFI. Det är viktigt för mig i mitt jobb att göra dig som kursdeltagare säkrare på det svenska språket både muntligt och skriftligt. Jag vill öka din självkänsla för att du ska känna dig trygg med svenska språket när du är ute i samhället. Mitt fokus ligger på att du ska få undervisning på din nivå oavsett om du bara vill förbättra din svenska eller om du siktar på högskolestudier. I historia och religion jobbar vi tillsammans för att du som kursdeltagare ska nå behörighet i ämnena. Undervisningen är varierande med bland annat föreläsningar, uppgifter och diskussioner.
Kontakt: viktoria.wallhagen@agesta.nu


SAMHÄLLSKUNSKAP | PETER TALME

Jag heter Peter Talme och är inne på åttonde året som lärare här på skolan. Min arbetstid delar jag mellan att undervisa på linjen Asperger Arbetsliv där jag har ämnet Arbetsliv, och linjen Svenska som andraspråk där jag undervisar i samhällskunskap och svenska. Jag tycker folkhögskolan är en fantastisk miljö för vuxnas lärande där deltagarna får möjlighet att studera och utvecklas utifrån sina egna förutsättningar. Tidigare har jag arbetat och undervisat på Stockholms universitet.
Kontakt: peter.talme@agesta.nu