KURSFÖRESTÅNDARE | PERNILLA SPRINGFELDT

Jag arbetar som kursföreståndare och lärare i svenska och samhällskunskap på Allmän kurs. I botten är jag journalist och har under många år arbetat som skribent och informatör för olika ideella organisationer. Med människor och olika länder och kulturer som ett av mina stora intressen har jag framför allt arbetat med frågor som rör global utveckling, fattigdomsbekämpning, fred och försoning. För några år sedan bestämde jag mig för att vidareutbilda mig till folkhögskollärare och arbetar sedan höstterminen 2015 på Ågesta folkhögskola.
Kontakt: pernilla.springfeldt@agesta.nu


KREAtivt skapande | NINA PÄRNERTEG

Utbildad på Capellagården, Öland
Konstvetenskap o Dynamisk pedagogik på Stockholms Universitet
Folkhögskolans idé o pedagogik, Linköpings universitet
Ateljé i Gustavsbergs Gamla Porslinsfabrik
Medlem i keramikgruppen Kaolin, Hornsgatan 50
Har tidigare jobbat på Hagabergs Folkhögskola
Arbetat på Konst o Hantverk sedan år 2013
Hemsida
Kontakt: nina.parnerteg@agesta.nu


HISTORIA, NATURKUNSKAP, DATA | TIBOR HAJNAL

Undervisar I Historia, Naturkunskap och Digitalt Medborgarskap. Ibland även Matematik. Intresserad av samhällsfrågor och naturvetenskap. Gillar att experimentera!
Kontakt: tibor.hajnal@agesta.nu


SVENSKA | ROSMARIE JAGERHOLM

Jag heter Rosmarie Jägerholm och undervisar på Allmän linje, Svenska som andraspråk. Mina ämnen på linjen är för närvarande litteratur, grammatik och svenska på grundläggande nivå. Innan jag blev lärare på folkhögskola arbetade jag som fritidspedagog inom olika verksamheter. Jag har också undervisat en del inom olika studiecirklar. När jag bestämde mig för att bli lärare föll valet på folkhögskolan, så jag har därför läst Folkhögskollärarlinjen på universitetet i Linköping. Utöver det så har jag läst engelska, svenska samt svenska som andraspråk på högskolan. Jag har själv gått ett år på folkhögskola; Vägledarutbildning i naturligt friluftsliv på Sjöviks Folkhögskola. Jag tycker att folkhögskolan är en unik skolform där du som deltagare får möjlighet att utveckla dina kunskaper i det svenska språket i en trivsam miljö.
Kontakt: rosmarie.jagerholm@agesta.nu